T-shirt onder je overhemd: Ja of Nee? 9 praktische tips

T-shirt onder je overhemd: Ja of Nee? 9 praktische tips

Een zakelijke garderobe is een flinke investering, maar onmisbaar als je een professionele indruk wilt maken. Is het dan óók nog eens nodig om een ondershirt onder je overhemd te dragen? Het korte antwoord is: ja. In dit artikel lees je waarom het ondershirt een essentieel onderdeel is van iedere zakelijke garderobe – des te meer als je zwaar transpireert – en hoe je deze het beste kunt dragen. Zodat jij strak en verzorgd op je zakelijke afspraak verschijnt. 


Voordelen van een T-shirt onder je overhemd 

De belangrijkste functie van het ondershirt is het voorkomen van zweet- en deodorantvlekken op je overhemd. Zweetvlekken op je overhemd zijn gênant en kunnen gaan stinken. Na veelvuldig dragen lukt het vaak niet meer de zweetvlekken en -geurtjes uit een overhemd te wassen. Een ondershirt beschermt je overhemd, zodat deze een langere levensduur heeft. Juist omdát een zakelijke garderobe zo’n investering is en goede overhemden niet goedkoop zijn, is een ondershirt dus belangrijk. 

Het dragen van een ondershirt heeft nog een aantal andere voordelen: 

  • Stijve overhemden kunnen schuren en de huid irriteren. Een ondershirt beschermt je huid en verhoogt het draagcomfort

  • Witte of dunne overhemden schijnen soms door. Een ondershirt verbergt lichaamsdelen die je liever privé houdt, zoals tepels en borsthaar.

  • Ondershirts sluiten nauw aan op het lichaam en voorkomen uitpuilende buikjes en borstpartijen. Dat zorgt voor een strakke look

PS: Het unieke ondershirt van Fibershirts zorgt ervoor dat je overhemd tot 3 keer langer meegaat. Door dit ondershirt hoef je een overhemd minder vaak te wassen. En komen er geen zweetplekken in. Gegarandeerd.

> Bekijk het unieke ondershirt van Fibershirts nu.shirt onder overhemd

Nadelen van een t-shirt onder je overhemd 

Er wordt wel eens gedacht dat een extra laag kleding contraproductief is voor zware zweters. Niets is minder waar. Moderne ondershirts van hoge  kwaliteit helpen je lichaamstemperatuur te reguleren. Op koude dagen helpt de extra laag je warm te blijven. Op warme dagen helpt het absorberend vermogen overtollig zweet af te voeren en je lichaamstemperatuur stabiel te houden. 

De belangrijkste klacht bij het dragen van ondershirts is dat het dragen van meerdere lagen kleding soms ervaren wordt als oncomfortabel of restrictief. Toch wennen de meeste mannen hier snel aan. Bovendien is dit makkelijk op te lossen door te kiezen voor lichtgewicht, stretchy ondershirts.  

De keuze om wel of niet een ondershirt te dragen is en blijft persoonlijk, maar de meeste mannen zijn het erover eens dat de voordelen vele malen groter zijn dan de nadelen. 


Het ideale ondershirt

Een ondershirt is in feite ondergoed – en dat hoort per definitie niet gezien te worden. Het ideale ondershirt is dan ook een onzichtbaar ondershirt. Dit is het enige kledingstuk dat niet te zien is en tegelijk bepalend voor je uitstraling!

Het perfecte ondershirt zit strak langs het lichaam en heeft smalle armgaten, zodat overtollig zweet wordt geabsorbeerd en je geen last hebt van overbodige, opgepropte stof. Het is dun en stretchy en beperkt je bewegingen niet. Het is lang genoeg om in je broek te blijven zitten en heeft een halsopening die niet zichtbaar is boven je overhemd. Tot slot heeft het platte naden die niet door het overhemd heen te zien zijn. 


Beginnersfouten 

Je kunt de plank volledig misslaan door het verkeerde ondershirt te dragen. De volgende veelvoorkomende missers zijn funest voor een zorgvuldig gestylede look. 

  • Het ligt voor de hand om een wit ondershirt onder een wit overhemd te dragen. Toch? Fout! Wit onder wit is geen goede keuze: dit is allesbehalve onzichtbaar. De nummer 1 misser is het dragen van een kleur ondershirt die niet matcht met de kleur van het  overhemd

  • Een mouwloos onderhemd lijkt misschien een goed alternatief voor een t-shirt onder je overhemd. Maar doordat de mouwen ontbreken wordt zweet niet opgevangen. Ook is een hemd duidelijk zichtbaar en allesbehalve stijlvol. Zowel qua functionaliteit als qua looks is dit een no-go.

  • Een gewoon t-shirt is ook geen goede vervanger voor een ondershirt. De meeste gewone t-shirts zijn te dik en wijd om onder een overhemd te dragen en geven een opgepropt effect. Ook zijn de dikke naden vaak zichtbaar. 

 

anti zweet shirt
Waar je op moet letten bij het kiezen van een ondershirt

Hoe je dan wel het juiste ondershirt kiest? Gebruik deze 9 tips als leidraad om het ideale ondershirt te vinden.

1. Kleur
Kies de
kleur van je ondershirt strategisch. Als stelregel kun je aanhouden dat een wit onderhemd het beste samengaat met een huidskleurig, beige of lichtgrijs ondershirt. Voor pastelkleurige overhemden is een wit ondershirt wel geschikt. Voor overhemden in donkere kleuren zoals navy en antraciet is een zwart ondershirt een goede match. 

2. Huidskleur
Houd daarnaast rekening met je huidskleur. Een ondershirt met een kleur die dicht bij je huidskleur ligt is het minst zichtbaar. Een lichtgekleurd ondershirt doet het goed bij een witte huid, terwijl een donkergekleurd ondershirt beter past bij een zwarte huid. 

3. Pasvorm
Een
slim fit pasvorm die goed aansluit op je lichaam is key. Die zorgt ervoor dat het shirt  verborgen blijft onder je overhemd. Bijkomend voordeel is dat een slim fit t-shirt je lichaam beter laat uitkomen. 

4. Hals
Ondershirts zijn verkrijgbaar met ronde halzen, V-halzen en diepe V-halzen. V-halzen zijn het meest praktisch in gebruik: als je je overhemd draagt zonder stropdas en met het bovenste knoopje open is een V-hals onzichtbaar. 

5. Lengte van het shirt
Let bij het kiezen van de juiste maat ook op de lengte: voor een mooie contour en optimaal draagcomfort kies je voor een ondershirt dat lang genoeg is om in je broek te blijven zitten. 

6. Materiaal
Het materiaal van een ondershirt moet zacht, ademend en duurzaam zijn. Katoen van hoge kwaliteit is een goede keuze. Micromodal blends, met een mix van katoen en synthetische materialen, winnen snel aan populariteit vanwege hun zachtheid, vormvastheid en absorberend vermogen. Fibershirts zijn gemaakt van een mix van organische microvezels en spandex.

7. Anti Zweet-technologie
Voor wie heftig zweet is de
anti-zweet technologie in een ondershirt van doorslaggevend belang. Fibershirts hebben speciale okselpads bestaande uit drie lagen: een zachte onderlaag die comfortabel aanvoelt op de huid, een absorberende laag die het zweet opvangt en een waterbestendige laag die ervoor zorgt dat zweet niet doordringt tot je overhemd.


8. Geurvorming
Sommige anti-zweetshirts hebben daar bovenop speciale eigenschappen die geurvorming tegengaan. Zo is in Fibershirts zilver verweven, dat erom bekend staat geurvorming door bacteriën tegen te gaan. 

9. Wassen
Het is prettig als je een ondershirt op hoge temperatuur kan wassen zonder dat dit de pasvorm of de anti-zweetfunctie beïnvloedt. Werp dus ook even een blik op het wasvoorschirft voordat je een aankoop doet. 

Verder lezen? Klik hier voor kledingtips om zweetplekken te voorkomen. 

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS