Zo voorkom je zweetplekken: 6 manieren om jouw shirts te redden!

Zo voorkom je zweetplekken: 6 manieren om jouw shirts te redden!

Zweetplekken in je shirts kunnen een gênant en duur probleem zijn. Het verwijderen van de zweetplekken is vaak lastig en resulteert in tijdrovende wasprocessen. Zweetplekken kunnen door veel factoren worden veroorzaakt. Soms verschijnen ze omdat je te veel deodorant hebt opgedaan en soms komt het omdat je zenuwen (en zweetklieren) ineens tevoorschijn komen tijdens een belangrijke vergadering of presentatie.

Hoe de zweetplekken dan ook tot stand komen, het is belangrijk om te weten hoe je het kunt voorkomen, zodat je je kleding ertegen kunt beschermen. We hebben zes positief geteste zweetplek-hacks verzameld om dit vervelende fenomeen tegen te gaan.

Wat veroorzaakt precies zweetplekken?
Om erachter te komen hoe je de zweetplekken kunt voorkomen, is het handig dat je eerst weet hoe ze worden veroorzaakt. Zweetplekken ontstaan ​​wanneer:

Zweet vermengt zich met bepaalde ingrediënten in jouw deodorant/anti-perspirant
De meeste deodorants of antiperspirant bevatten grote hoeveelheden aluminium. De gele vlekken in je oksels zijn het gevolg van een chemische reactie die optreedt wanneer jouw zweet zich mengt met deze aluminium. Deodorant-zweetplekken komen vaak voor in situaties waarin je te veel deodorant draagt ​​in combinatie met veel zweten. Meestal vereisen deze vlekken een extra behandeling vóór of tijdens het wassen.

Zweet vermengt zich met bacteriën op je huid.
Zelfs al zou je geen deodorant gebruiken, dan zou je nog steeds zweetplekken bij je oksels op je shirts kunnen krijgen. Dit gebeurt wanneer jouw apocriene klieren een ondoorzichtige stof vol lipiden afgeven. Dit zijn vettige chemicaliën. Wanneer je lipiden afgeven op het shirt dat je draagt, dan kunnen deze zowiezo vlekken veroorzaken.

"Deodorant-zweetplekken komen vaak voor in situaties waarin je te veel deodorant draagt ​​in combinatie met veel zweten."


6 manieren om zweet onder je oksels te voorkomen

1. Scheer je oksels.
Wanneer je harige oksels hebt, verzamelt het zweet zich in de haarvezels en vermengt het zich met de bacteriën op je huid. Dit veroorzaakt nog meer zweetplekken. Een manier om deze reactie te elimineren, is door je oksels te scheren. Hoewel je je oksels niet dagelijks hoeft te scheren, is het bijhouden van je okselhaar een effectieve maatregel om zweetplekken tegen te gaan.

2. Gebruik deodorant zoals voorgeschreven.
Veel mannen gebruiken hun deodorant overmatig omdat ze denken dat het hen langer zal beschermen. Er is echter geen bewijs dat dit echt werkt. Overmatig gebruik van deodorant is één van de meest voorkomende manieren waardoor zweetplekken optreden. Gebruik jouw deodorant zoals voorgeschreven om jouw shirts te beschermen tegen vlekken. Breng een laag aan en zorg ervoor dat het volledig droogt voordat je je aankleedt. Dit proces zorgt ervoor dat de actieve chemicaliën volledig in je lichaam worden opgenomen en dat deze niet met je zweet worden vermengd.

3. Probeer anti-perspirant met klinische sterkte.
Als je merkt dat zweet onder je oksels onhandelbaar wordt, kan het zijn dat jouw deodorant niet langer effectief is. Ga in dit geval naar jouw arts om het dragen van een anti-perspirant met klinische sterkte te bespreken. Deze antiperspirants zijn speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat zelfs de meest actieve zweetklieren gênante situaties veroorzaken.

4. Draag een zweetbestendig ondershirt.
Er zijn veel methoden die je kunt gebruiken om te voorkomen dat zweet je kleding verwoest. Maar één van de beste manieren om zweetplekken op overhemden/jurken te voorkomen is om ze te beschermen door een zweetbestendig ondershirt te dragen. De anti zweet shirts van Fibershirts zijn speciaal ontworpen om je overhemden/jurken droog te houden met een zeer effectieve zweetbestendige laag die in de oksels van het shirt is genaaid. Daarnaast is deze zweetbestendige laag doordrenkt met zilver om geur veroorzakende bacteriën te bestrijden en de temperatuur van je lichaam te handhaven.

5. Heb controle over zweten in bepaalde situaties.
Als je een persoon bent die last heeft van zweten in bepaalde situaties bijvoorbeeld veroorzaakt door warm weer of angst, zoek dan manieren om jouw lichaam af te koelen of jouw zenuwen te kalmeren. Draag ademende stoffen, zet een ventilator op je bureau en zorg ervoor dat je altijd gehydrateerd blijft. Als je last hebt van zweten in angstige situaties, oefen dan manieren om je zenuwen te kalmeren, zoals diepe ademhaling of meditatie. Het reguleren van je lichaamstemperatuur (en je mindset) kan ervoor zorgen dat je niet gaat zweten.

6. Was shirts onmiddellijk, zodat vlekken niet permanent worden.
Was je kleding met zweetplekken onmiddellijk na bijvoorbeeld een bijzonder hectische, warme dag of zware training. Zweet dat op je shirts achterblijft, heeft de neiging om zich in de stof te gaan nestelen, waardoor het veel moeilijker wordt om ze later eruit te wassen. Als je dagelijkse was de zweetplekken niet uit je shirts krijgt, zijn er veel andere manieren om je te ontdoen van zweetplekken op je shirts, waaronder de hulp van gewone huishoudelijke producten.

Verschillende manieren om zweetplekken op shirts te voorkomen zijn aan bod gekomen en je bent er achter gekomen wat te doen, even als de veelvoorkomende oorzaken. Hoewel al deze methoden om zweetplekken te voorkomen levensvatbaar zijn, denken we dat het het beste is om een anti zweet shirt van Fibershirts te dragen! Natuurlijk kunnen we bevooroordeeld zijn. Maar duizenden tevreden klanten kunnen geen ongelijk hebben, toch?
 

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS