De 11 Beste Tips tegen Zweetplekken

De 11 Beste Tips tegen Zweetplekken

1. Let it go! Stress veroorzaakt overmatig zweten

Misschien wel één van de beste tips tegen zweetplekken, vermijd stress! Dit is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar veroorzaakt ook nog eens overmatig transpireren.

Maak je dus vooral niet te druk als dat niet strikt noodzakelijk is. Als ons lichaam stress ervaart, verhoogt dat onze hartslag en de aanmaak van adrenaline. Hierdoor ga je sneller zweten en zul je dus sneller natte oksels ervaren. Geen stress dus!

 


2. Fibershirts? Zweetplekken voorkomen en verbergen!

Krijg jij minder zelfvertrouwen door die vervelende zweetplekken? Niet meer nodig! Als je last hebt van natte plekken onder je oksels dan is het altijd verstandig om te kiezen voor Fibershirts. Zowel voor heren als voor dames beschikbaar.

 

fibershirts bekijk nu


Fibershirts hebben namelijk ingenaaide okselpads die een gegarandeerde bescherming bieden tegen zweetplekken.

De speciale okselpads bestaan uit 3 lagen, hiervan is de middelste laag gemaakt van een waterbestendig materiaal. Weer lekker in je vel zitten? Kies voor Fibershirts!

Klik hier om Fibershirts te ontdekken >>


3. Cafeïne junk? Minder koffie drinken om zweetplekken te voorkomen

Lekker zo’n bakkie troost, maar hoeveel koppen koffie drink jij per dag? Cafeïne kan de zweetproductie behoorlijk bevorderen. Hoe dat komt? Cafeïne verhoogt onze hartslag waardoor ons lichaam vindt dat er iets moet gebeuren.

Ons lichaamstemperatuur loopt op en voilà! Binnen no-time zijn de natte plekken onder je oksels nadrukkelijk aanwezig. Als je het lekker droog wilt houden kun je de inname van koffie dus maar beter een klein beetje binnen de perken houden. Cafeïnevrije koffie is daarentegen wél lief tegen zweetplekken.

 

conditie

4. Zorg voor een optimale conditie om overmatig zweten tegen te gaan

Hoe is het gesteld met je conditie? Ben je al buiten adem als je de hond uit moet laten? Dan is het tijd om lekker te gaan bewegen! Een goede conditie zorgt namelijk voor een lagere hartslag in ruststand.

Handig, want hierdoor zul je merken dat jouw T-shirt een stuk droger blijft als je even niet fanatiek bezig bent. Een goede conditie helpt dus tegen zweetplekken én je blijft er ook nog eens lekker fit bij.

 

5. Zweetplekken en zweetgeur voorkomen? Oksels scheren!

Als je erg gehecht bent aan het vrolijke bosje haar onder je oksels, dan kan het zijn dat je daardoor sneller last hebt van vieze zweetgeurtjes.

Okselzweet kan zich op deze manier namelijk lekker lang nestelen en daarmee dus naar verloop van tijd sneller een zweetgeur veroorzaken. Wil je onaangename geurtjes voorkomen? Zorg dan voor frisse en gladde oksels door ze regelmatig te scheren.6. Zweetplekken verbergen met pads

Het klinkt misschien een beetje raar, maar oksel pads zijn een snelle oplossing als je zweetplekken onder je oksels wilt verbergen. Natuurlijk los je hiermee het transpireer probleem niet op, maar verberg je jouw zwetende oksels wel op een snelle manier.

Zo heb je in ieder geval geen last van klotsende oksels in je T-shirt. Er zijn ook T-shirts met al ingenaaide okselpads. Deze anti zweet shirts van Fibershirts zijn echt ideaal! Als je normale okselpads onhandig vind en geen zin hebt om telkens weer nieuwe te kopen, biedt Fibershirts een erg mooie oplossing.7. Deodorant of anti-perspirant? Wat helpt het beste tegen zweetplekken?

Deze twee varianten zijn natuurlijk niet voor niets in het leven geroepen. Als je zweetplekken wilt voorkomen of verbergen, is het aan te raden om een anti-perspirant te gebruiken in plaats van een deodorant.

Waar een deo meer effectief is voor het maskeren van oksel geurtjes, helpt een anti-perspirant je om de productie van zweet te reduceren. En ja, daarmee voorkom je dus ook automatisch nare luchtjes.8. Goede hygiëne? Zeepvrije wasemulsie om zwetende oksels te voorkomen

Natuurlijk is een dagelijkse douche voor jou vanzelfsprekend, maar hoe schoon zijn jouw oksels eigenlijk? Door je oksels goed te reinigen met een zeepvrije douchegel of wasemulsie, zorg je ervoor dat je al je huidbacteriën onder je oksels goed verwijderd.

Oud zweet bevat namelijk de sterkste geur. Een goede lichaamshygiëne is dus van belang om zweetplekken en nare luchtjes te voorkomen.


9. Tweemaal hetzelfde shirt aandoen? Een absolute no-go!

Als je last hebt van vervelende zweetplekken en geurtjes, dan wil je die natuurlijk het liefst voorkomen. Juist daarom is het belangrijk om elke dag schone kleding aan te trekken. Ook als je s’morgens denkt dat je dat ene leuke shirtje nog wel 1 dagje aankunt, krijg je daar onherroepelijk spijt van zodra je in de middag gekke geurtjes gaat ruiken.

Extra tip, doe een scheutje azijn bij in de wasmachine om oude zweetvlekken en luchtjes uit je kleding te verwijderen.10. Gekruid eten betekent meer zweten

Hete specerijen zoals cayennepeper en cajunkruiden bevorderen het zweetpatroon aanzienlijk. Ook groenten zoals ui, prei en knoflook dragen bij aan overmatig zweten.

Een nare bijkomstigheid is ook nog eens dat dit zweet een intensere geur heeft dan ons normale lichaamszweet. Wil je nare zweetgeurtjes voorkomen? Denk dan even na voordat je klakkeloos je tanden in een broodje shoarma of spicy burger zet.


fibershirts

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS