Overmatig Zweten op het Werk

Overmatig Zweten op het Werk

Er is veel wat je eraan kunt doen!

Transpireren doen we allemaal. Het is een manier om je lichaam op temperatuur te houden. Toch hebben sommigen er meer last van dan anderen. Overmatig zweten noemen we dat, of met een duur woord: hyperhidrose.

Hoor jij bij die groep van mensen die bij het minste geringste met klotsende oksels aan de vergadertafel zitten? Of weet je je bijvoorbaat al geen raad als je moet gaan solliciteren of een zakelijk gesprek moet voeren? Lees dan snel verder!

Wat is de oorzaak van overmatig zweten?

Daarover tast men vaak nog in het duister. Vaak is er geen andere oorzaak te vinden dan dat het in de familie zit. En daar moet je het dan maar mee doen.

Medische oorzaak

Als jouw klotsende oksels een medische oorzaak hebben, kan één van de onderstaande situaties jouw probleem veroorzaken:

  • Het gebruik van medicijnen die transpireren als bijwerking hebben, zoals:

    • Opiaten

    • SSRI’s

    • TCA’s

    • Cholinesteraseremmers

    • Anti-oestrogenenen

  • Hormonale veranderingen, zoals overgang of zwangerschap

  • Angststoornis

  • Alcohol- of drugsgebruik, of het minderen/stoppen ermee

  • Overgewicht

  • Stofwisselingsstoornis

  • Infectie

  • Hart- en vaatziekten

  • Neurologische ziekte

Oorzaak stress

In veel gevallen is er geen medische oorzaak en is stress de boosdoener van overmatig zweten. Dan hoeft het nog niet eens over hele lastige situaties te gaan waarin je je bevindt. Jouw lichaam reageert dan al op minimale stress.

Wanneer krijg je last van stresszweet?
Stresszweet wordt veroorzaakt door de grote zweetklieren. Die zitten voornamelijk onder je oksels en in je liezen. Ze worden getriggerd doordat in stressvolle situaties je hartslag versnelt en hormonen en adrenaline door je lichaam worden gepompt.

Als je last hebt van overmatig zweten, reageren deze zweetklieren dus extra snel, met alle gevolgen van dien. Zo kan de trigger voor zweetoksels kan al een simpel gesprek met een collega bij de koffieautomaat zijn.

Gemiste kansen op het werk door overmatig zweten

Het zou niet uit moeten maken, maar mensen die last hebben van overmatig transpireren, ondervinden daar vaak veel problemen van. Dat kan uiteenlopen van het overgeslagen worden voor opslag of promotie op het werk tot zelfs een sociaal isolement.

Overmatig transpireren geeft vaak de indruk dat men niet goed voor zichzelf zorgt en het dus niet zo nauw neemt met bijvoorbeeld persoonlijke hygiëne. Dat schept een negatief beeld van de persoon in kwestie.

Ongemerkt wordt dat negatieve beeld door werkgevers of leidinggevenden geassocieerd met je prestaties en jouw mogelijkheden. Vaak wordt je dus onterecht minder gewaardeerd op je werk dan dat je eigenlijk verdient.

Zweten op de Beurs


Een deuk in je zelfvertrouwen door overmatig zweten

Overmatig zweten is absoluut niet goed voor je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen. Met klotsende, vies ruikende oksels of vreselijke zweetvoeten, durf je je al snel niet meer in de nabijheid van collega’s te begeven. Zeker niet wanneer er onomwonden commentaar op jouw zweten wordt gegeven.

Gelukkig kan je er veel aan doen om overmatig zweten in de hand te houden!

Tips tegen overmatig zweten

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe je aan overmatig transpireren komt. Als jij met natte oksels en grote zweetplekken in je kleding loopt, uitslag van transpiratie in je liezen, of enorme zweetvoeten hebt, is het tijd voor actie.

Wat kan je doen?
  • Let goed op wat je eet en drinkt. Pittig gekruid eten, alcohol en nicotine zijn triggers die je adrenalineniveau verhogen. Daardoor ga je sneller transpireren.

  • Draag kleding die goed ademt en absorbeert. In onze shop vind je t-shirts voor zowel dames als heren die de transpiratie en geur opnemen en je kleding vlekvrij houden. Speciaal voor de dames zijn er ook speciale anti zweet-topjes. Die kan je onzichtbaar onder zomerse kleding, of kleding met een decolleté dragen. We hebben ook speciale anti-zweet boxers voor heren, die smetplekken voorkomen. Ten slotte vind je in onze webshop nog unieke antizweetsokken ter voorkoming van stinkende voeten en schoenen.

    Heren Fibershirt

  • Houd je hartslag laag. Het lijkt misschien onmogelijk, maar oefening baart echt kunst. Probeer dus om op je werk zo kalm mogelijk te blijven. Als je je opwindt, verhoogt je hartslag en kan je er op wachten dat je veel gaat transpireren.

Voorkomen is dus beter dan genezen. Zorg er dus voor dat je steeds op tijd op je werk komt. Was je ’s morgens goed met water en zeep. Bereid alle vergaderingen en andere gesprekken goed voor en kom al je afspraken tijdig na. Zo voorkom je in elk geval een hoop stressmomenten die een uitbraak van overmatig zweten kunnen triggeren.

Tip!

Als je onze shirtjes, topjes, boxers of sokken gaat wassen, gebruik dan de speciale wastabletten die we daarvoor hebben. Als je met een gewoon wasmiddel wast, neemt het absorberende effect van deze kleding sneller af. Was je met onze wastabletten, dan komt er tijdens elke was weer een speciaal laagje omheen. Dat zorgt ervoor dat je extra lang plezier van je aankopen hebt.

Wastabletten Fibershirts

 

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS