Last van zweetbillen? Wat te doen?

Last van zweetbillen? Wat te doen?

Zweetbillen is een fenomeen waar waarschijnlijk iedereen op een bepaald punt wel mee te maken heeft. Echter hebben sommige mensen hier veel vaker dan gemiddeld last van. Op het moment dat dat het geval is, begint het storend te worden. Je bent dan logischerwijs op zoek naar een passende oplossing. 

Wat veroorzaakt zweetbillen? 

Allereerst is het zinvol om te achterhalen waar zweetbillen nu precies vandaan komen. Wanneer je dat namelijk weet, is het mogelijk om er een aansluitende remedie voor te vinden. 

In de eerste plaats is het natuurlijk logisch dat warmte voor zweet kan zorgen. Op het moment dat je veel beweegt, de zon schijnt en/of de temperatuur erg hoog is. De kans op zweetbillen wordt vervolgens vergroot op het moment dat je kleding niet voldoende ademend is. De warme lucht is dan zeer geconcentreerd en doet de kans op zweten significant vergroten. 

Desondanks zijn er wel verschillende dingen die je kunt doen tegen zweetbillen. Laten we deze opties even nader bekijken. 

Tips tegen zweetbillen

Tips tegen zweetbillen zijn zeer uiteenlopend. Het is dan ook handig om ze allemaal minimaal een keer de kans te geven. Je komt er dan al snel achter wat voor jou wel of niet werkt. In ieder geval is het fijn om te weten dat verbetering mogelijk is. Je zweetbillen zijn binnen de kortste keren waarschijnlijk verleden tijd. Bijvoorbeeld door een of meerdere van de volgende tips: 

 • Draag donkere broeken: Het klinkt zo simpel, maar het is wel degelijk bijzonder effectief. Het dragen van donkere broeken en donkere kleding in het algemeen helpt enorm tegen zweetplekken. Ze zijn simpelweg een stuk minder goed zichtbaar op donkere stof. Merk je dus bijvoorbeeld dat je op je werk vaak zweet? Verwissel dan je spijkerbroek of een andere licht broek voor een iets donkerdere variant. Het valt dan in ieder geval hoe dan ook een stuk minder op.

 • Gebruik talkpoeder: Daarnaast is gebleken dat talkpoeder een vochtabsorberende werking heeft. Met andere woorden; het is daarmee meteen al een ideaal middel tegen zweten. Daar komt vervolgens nog bovenop dat talkpoeder ook een verkoelende werking heeft. Daarmee is het positieve effect tweeledig. Wil je de kans op zweetbillen dus flink verkleinen? Zorg er dan voor dat je een voorraad talkpoeder inslaat. Je voelt je dan al meteen een stuk prettiger op het moment dat je de deur uitgaat.

 • Voldoende water drinken: Een van de redenen waarom mensen zweten, is om afvalstoffen af te voeren. Een positieve bijkomstigheid is dan dat dit ook gebeurt middels het drinken van water. Door namelijk veel water te drinken, voert je lichaam meer afvalstoffen af. Hierdoor heeft het minder de behoefte om te gaan zweten. Het is een manier om het automatisch zweten een stukje terug te dringen. Ook al gaat het misschien maar om een klein effect. Alle beetjes helpen.

 • Koud douchen: Het nemen van een koude douche is lang niet altijd even prettig. Maar desondanks is het wel in staat om je lichaamstemperatuur te neutraliseren. Het is namelijk gebleken dat een koude douche je lichaamstemperatuur significant verlaagt. Dit effect blijft vervolgens nog een tijdje na het nemen van de douche actief. Een simpele manier om overmatig zweten deels tegen te gaan.
 • Anti-zweet boxers kopen: Tot slot in veel opzichten de beste tip om voorgoed van zweetbillen af te komen; anti-zweet boxers kopen. Deze boxers zijn namelijk gemaakt van speciaal absorberend materiaal. Dit is verwerkt in een anti-zweet pad. Bovendien is Silvadur technologie aan de ontwerpen toegevoegd. Dit is een zilverbehandeling die zo’n 99.9% van alle geur veroorzakende bacteriën doodt. Zo werk je niet alleen de zweetplekken weg, maar ook de bijbehorende lucht. Om het af te maken, is het materiaal ultracomfortabel. Dit heeft dan weer te maken met het MicroModal. Dit is een stofje dat wel 3 keer zachter is dan normaal katoen. 
 • Ben jij dus iemand die geregeld last heeft van zweetbillen? En vind je het hoog tijd dat hier nu een einde aan komt? Dan doe je er goed aan om minimaal een aantal van deze tips in de praktijk te brengen. Ervaringsdeskundigen geven massaal aan dat vooral de anti-zweet boxers een permanente oplossing blijken te zijn. Het is namelijk een oplossing onder alle omstandigheden. Hoe warm of koud het ook is. En hoelang je ook gedwongen bent om op je billen te zitten. 

  Wacht daarom niet langer dan nodig is en onderneem vandaag nog actie. Zo is het binnen de kortste keren al mogelijk om een permanente oplossing voor jouw zweetbillen te realiseren!

  0 opmerkingen

  Plaats een opmerking

  Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

  Purchase options
  Select a purchase option to pre order this product
  Countdown header
  Countdown message


  DAYS
  :
  HRS
  :
  MINS
  :
  SECS