hoe was je een fibershirt

hoe was je een fibershirt

Hoe kun je het best je Fibershirt wassen?

Het is belangrijk dat je weet wat je doet wanneer je jouw Fibershirts gaat wassen. Fibershirts zijn over het algemeen wit en dat wil je natuurlijk wel graag zo houden. In dit artikel geven we je praktische wastips voor je fibershirt, zodat je er lang plezier van zult hebben.

Daar gaan we:

Neem de wasvoorschriften serieus

Dat labeltje met wasvoorschriften zit niet voor de versiering in je shirt genaaid. Misschien weet je niet wat de icoontjes op dat label je willen vertellen. Dat kan. Daarom geven we je een paar voorbeelden van icoontjes die waarschijnlijk op het label in jouw shirt staan:

Dit kledingstuk mag maximaal op 60 graden gewassen worden op een normaal wasprogramma.


Dit kledingstuk mag NIET worden gebleekt.


Dit kledingstuk NIET in de wasdroger drogen.


Gooi niet alles bij elkaar in de was

Soms heb je niet zoveel kleding in de was. De verleiding wordt dan erg groot om alles gewoon bij elkaar in de wasmachine te gooien. Voor donkere kleding maakt dat soms niet zoveel uit, maar wel voor witte kleding. Vroeger of later komt daar een vieze grijze gloed over als je het samen met donkere kleding wast.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Op de verpakking van het wasmiddel staat altijd de juiste dosering aangegeven. Lees dat goed en houd je er aan. Als je niet genoeg, of juist teveel gebruikt wordt de was niet goed schoon.

Vlekken in je witte fibershirt

Een vlek is zo gemaakt, maar soms heel erg lastig te verwijderen. Helemaal bij witte kleding is dat ontzettend storend. Vaak resulteert het erin dat een verder nog prima shirt naar de onderkant van de stapel gaat en niet meer gedragen wordt. Daarom hebben we wat schoonmaaktips voor je verzameld.

Direct actie ondernemen

Als je een vlek in een wit shirt maakt, doe je shirt dan binnenstebuiten en spoel de vlek van achter af zo snel mogelijk uit met koud water. Gaat het echter om een vlek op oliebasis, zoals bijvoorbeeld lippenstift, mascara of vettig eten. Dan kan je de vlek beter met keukenpapier deppen.

Liever geen chloor gebruiken

Het lijkt zo logisch om een wit shirt met een vlek dan maar even met chloor te bleken. Dat is echter niet zo’n goed idee. Chloor laat in veel gevallen namelijk een gele gloed na op witte kleding. Daarnaast tast de chloor het materiaal aan, waardoor het mooie er ook af gaat.

Soda bij het wasmiddel doen

Laat de soda als een soort wasmiddelversterker werken. Doe een paar eetlepels soda bij het waspoeder in het bakje. De meeste vlekken zullen daardoor in de was verdwijnen.

Gebruik vlekverwijderaar

Er zijn heel wat producten in de handel die je kunt gebruiken om vlekken lokaal te behandelen voordat je de kleding in de was doet. Lees goed de gebruiksaanwijzing en behandel de vlek kort voordat je het kledingstuk in de was doet.

Ga je nog niet meteen wassen, laat het kledingstuk dan in een emmer met water staan voordat je hem te lijf gaat. Zo voorkom je dat de vlek indroogt.

Help! Mijn witte Fibershirt is niet meer wit

Onuitstaanbaar kan dat zijn. Je favoriete witte shirt is niet meer stralend wit, maar heeft een gelige, grauwe, of grijze tint gekregen. Dat overkomt ons allemaal wel eens.

De oorzaak daarvan kan liggen in het feit dat je gewoon alles door elkaar in de was gooit, of dat er een verloren zwarte sok tussen de witte was zat. Maar soms weet je gewoon niet hoe het komt.

Eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit hoe het komt. Belangrijker is de vraag: Hoe krijg je je shirt weer mooi wit?

Geef de witte kleur een boost

Vier tips om je witte Fibershirt weer mooi wit te krijgen:

  1. Voeg aan de witte was een kopje soda of zuiveringszout toe. Je kunt ook baking powder gebruiken, net wat je in huis hebt.
  2. Laat in een emmer heet water wat aspirines oplossen en laat je shirt daar een nachtje in staan. Daarna gewoon wassen zoals je gewend bent, maar in elk geval niet samen met gekleurde kleding.
  3. Maak een mengsel van een half kopje zuiveringszout of baking powder, een paar eetlepels zout, een halve fles witte azijn en een tube tandpasta. Week hier je witte shirt een paar uur in en spoel het daarna uit met koud water. Ook nu direct weer wassen zoals je gewend bent.
  4. Snijd een citroen in plakken en kook deze in een ruime pan water met wat zout. Als de citroen even goed doorgekookt is het gas uitzetten. Als het water afgekoeld is tot tussen de 40 en 60 graden laat je je shirt er in weken.

Tot slot

Heb je een wit Fibershirt waar een vieze vlek in zit, of die niet meer mooi wit is? En heb je alle tips die we gegeven hebben zonder succes geprobeerd?

Dan is het tijd voor een nieuw Fibershirt, of twee. Wees lief voor jezelf en geniet opnieuw van zo’n heerlijk Fibershirt waar je geen zweetplekken in krijgt. Oh, ja en let op met knoeien!

Wil je nog wat extra tips tegen zweetplekken? Lees dan hier verder.

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS