Anti-Zweet Shirt Test - Welk shirt is het best?

Anti-Zweet Shirt Test - Welk shirt is het best?

We hebben er allemaal wel eens last van: na een lange dag zie je opeens zweetplekken onder je oksels in je favoriete blouse of shirt. Nu kun je ervoor kiezen om alleen kleding te dragen gemaakt van stoffen die ademen, zoals katoen of bijvoorbeeld bamboe. Een andere optie is om een anti-zweet shirt te dragen. Dit kun je dragen onder jouw favoriete blouse of shirt, waardoor je beduidend minder last hebt van zweetplekken en zweetgeurtjes onder je oksels.

Er zijn op dit moment een aantal populaire Anti-zweet shirts op de markt, maar welk anti-zweet shirt is nu het beste? Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we de top 5 beste anti-zweet shirts getest op een aantal punten, namelijk:

Zweetabsorptie: Dit is natuurlijk een van de belangrijkste functies van het anti-zweet shirt. Het is belangrijk dat een goed anti-zweet shirt het zweet absorbeert zodat je geen zichtbare zweetplekken hebt in je bovenkleding.
Okselpads: In de meeste anti-zweet shirts zitten okselpads, dit zijn extra laagjes stof ingenaaid onder de oksels, vaak met een waterbestendige laag. Deze pads zorgen ervoor dat het zweet wordt opgevangen en niet door je shirt heen dringt.
Materiaal: Het is belangrijk dat een goed anti-zweet shirt van ademend materiaal gemaakt is dat niet aan je lichaam blijft plakken. Daarbij is het ook belangrijk dat het materiaal comfortabel zit, want als een shirt niet prettig zit, kan dit meer zweten veroorzaken.
Voorkomen van zweetgeur: De meeste mensen vinden het vervelend dat je zweetplekken kunt zien in kleding, al is het voorkomen van zweetgeur net zo belangrijk. Hier zullen we ook op letten bij het testen van de top 5.
Pasvorm: Naast het testen op het voorkomen van zweetplekken en zweetgeur, hebben we de shirts ook beoordeeld op stijl. Vaak worden anti-zweet shirts als onderkleding gedragen omdat ze niet erg stijlvol uitzien.

Ik heb de anti-zweetshirts van 5 verschillende merken getest en heb ze allemaal op dezelfde dag besteld. De levering van alle shirts was vrij snel, binnen 3 werkdagen. Hieronder kun je zien hoe de shirts bij mij thuis zijn aangekomen:Na ontvangst van de shirts heb ik alle shirts stuk voor stuk een tijdje gedragen om zo het materiaal en de pasvorm goed te kunnen beoordelen. Ik heb daarnaast ook de zweetabsorptie van de shirts getest door ze nat te maken met water. In de vergelijkingen hieronder zie je foto’s van de shirts na het natmaken.Na zorgvuldig testen ben ik tot de volgende top 5 gekomen: 

#1. FIBERSHIRTS

De shirts van Fibershirts zijn gemaakt van MicroModal en hebben ingenaaide pads onder de oksels. Verder maakt Fibershirts gebruik van de Silvadur technologie, die 99,9% van de zweetgeur veroorzakende bacteriën doodt. Door de zachte, ademende stof zit het shirt erg prettig onder kleding. Het shirt kwam in een duurzame verpakking van 100% gerecycled papier.

De okselpads zitten comfortabel en absorberen zweet gedurende de gehele dag. Bovendien plakken ze niet aan mijn oksels, zelfs niet wanneer ik het shirt langere tijd draag. Qua pasvorm zit het shirt van Fibershirts heel mooi. Ze hebben modellen voor zowel dames als heren. Ik heb gekozen voor het damesmodel, dat mooi aansluit op mijn figuur en een mooie halslijn heeft.

Na het testen met water, voel je het water niet aan de buitenkant van het shirt en het water komt ook niet door de extra lagen van de okselpads heen. De okselpads voelen na de watertest nog steeds helemaal droog aan. Op de foto’s kun je heel duidelijk zien dat je geen plekken kunt zien op de okselpads. Het Fibershirt kwam als nummer één uit de bus voor zowel de zweetabsorptie test als de materiaaltest.

#2. GIRAV
GIRAV richt zich voornamelijk op mannen, dus hebben zij helaas geen model voor dames. Het shirt werd geleverd in plastic, hoewel dit wel 100% gerecycled plastic was. GIRAV maakt gebruik van Ultralight Mesh materiaal en HEIQ Fresh Tech-technologie. Vanwege het materiaal zijn zweetplekken niet zichtbaar, wat erg fijn is. Wat ik minder vond aan het T-shirt van GIRAV is dat het weinig zweet absorbeert, waardoor het shirt aan je lichaam blijft plakken. GIRAV maakt geen gebruik van ingenaaid okselpads. Doordat GIRAV zich voornamelijk richt op mannen, is de pasvorm van het shirt niet flatterend voor vrouwen en zou ik dit shirt zelf niet snel dragen

Na het testen van het GIRAV shirt met water, zie je dat zweetplekken bijna niet zichtbaar zijn. Het T-shirt zelf is erg doorzichtig en gemaakt van mesh materiaal, waardoor je de zweetplekken niet ziet. Echter wordt vocht ook niet goed geabsorbeerd.

#3. ConfidenceForAll

De anti-zweet shirts van ConfidenceForAll zijn gemaakt van een combinatie van katoen en modal. Ze hebben ingenaaide okselpads met zilverionen die bacteriën die zweetgeur veroorzaken, neutraliseren. Het shirt werd geleverd in een kartonnen doos met plastic verpakking. De okselpads van het shirt van ConfidenceForAll zitten erg prettig en absorberen zweet goed. Wel zie je nog steeds een kleine verkleuring van de okselpads wanneer deze nat worden. Ook vond ik dat de pads van dit shirt niet helemaal op de juiste plek zaten, waardoor je als je dit shirt draagt en gaat zweten, je een rand rondom de okselpads gaat zien. De pasvorm van het shirt voor dames is goed, deze sluit mooi aan op mijn figuur.

Na het testen met water kun je zien dat zweet of water nog steeds zichtbaar is op de okselpads. Het is uiteraard wel een stuk minder dan op een gewoon T-shirt.
#4. KREXS

De anti-zweetshirts van KREXS zijn gemaakt van modal en spandex. Het shirt werd geleverd in een kartonnen doos met plastic verpakking. Het shirt heeft ingenaaide okselpads, die bestaan uit drie aparte lagen, waarvan de middelste gemaakt is van een waterbestendig materiaal. Het zweet wordt hierdoor geblokkeerd. Het shirt is verkrijgbaar in een model voor dames en heren. Ik heb het model voor dames gekozen en de pasvorm sluit redelijk goed aan op mijn figuur, al vind ik dat de maatvoering nog vrij groot uitvalt, vooral rondom de taille.

Na het testen met water zie je bij het KREXS-shirt dat deze het zweet redelijk goed absorbeert onder de okselpads. Het is bijna niet zichtbaar, al zag je in het licht toch een kleine verkleuring.

#5. BAMIGO

De Anti-zweet shirts van BAMIGO zijn gemaakt van bamboe viscose, katoen en elastaan. De shirts worden geleverd in een papieren doos zonder plastic. Deze shirts lijken het meest op een gewoon T-shirt en het materiaal voelt ook aan als een normaal shirt. Er zitten geen ingenaaide okselpads in de Anti-zweet shirts van BAMIGO en deze shirts zijn alleen verkrijgbaar in een 2-pack en niet per stuk.

Doordat de shirts geen ingenaaide okselpads hebben, zijn zweetplekken onder de oksels erg zichtbaar na het testen met water. Wel is bamboe viscose een prettige stof om te dragen wanneer je meer zweet en plakt deze niet aan je lichaam.

Ik heb alle shirts met plezier gedragen, maar mijn favoriete shirt na deze uitgebreide test is het Fibershirt, voor als je zeker wilt zijn dat al je zweet wordt tegengehouden en je ook wilt genieten van een prettig materiaal.

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS