5 tips voor de zomer tegen zweetplekken

5 tips voor de zomer tegen zweetplekken

5 tips voor de zomer tegen zweetplekken

Ook voor mensen die last hebben van overmatig zweten

Zweten is gezond. Daardoor houdt je lichaam de temperatuur op peil als het warm is, of wanneer je grote inspanning levert. Helaas werkt dat niet voor iedereen zo. Ongeveer 1 op de 100 mensen lijdt aan een vorm van hyperhidrosis, wat zoveel betekent als overmatig zweten. Hun lichaam produceert onnodig grote hoeveelheden zweet. Maar hoe kun je je wapenen tegen die vervelende zweetplekken?

In dit artikel geven we je 5 nuttige tips.


Tip 1: Let op wat je eet

Normaal gesproken stinkt zweet niet, tenzij het in aanraking komt met bacteriën, of door je dieet. Let dus goed op de volgende zaken:
 
  • Bedenkt dat het eten van specerijen zoals knoflook voor een onaangename zweetgeur kan zorgen;
  • Alcohol en cafeïne houdende dranken laten je hart sneller kloppen, wat er weer voor zorgt dat je het warmer krijgt en je eerder gaat transpireren.
 

Tip 2:  Zorg voor een goede hygiëne

Natuurlijk weten we dat je je dagelijks wast, maar daarnaast zijn er nog een aantal zaken van belang:
 
  • Trek elke dag schone kleren aan;
  • Laat vuile was niet zo lang liggen. Dan bestaat namelijk de kans dat de zweetgeur er slecht uit gaat, doordat bacteriën zich vermenigvuldigen;
  • Doe kleding waar zweetvlekken in zitten niet na het wassen in de droger. Als de zweetvlek er niet goed uit is gegaan in de was, wordt deze door de droger gefixeerd. Je hebt dan extra snel weer last van vieze zweetgeurtjes als je de kleding weer draagt;

 

Tip 3: Werk aan je conditie

Als je lichaam geen goede conditie heeft, zweet je veel sneller. Het is dus aan te bevelen om aan je conditie te blijven werken. Door aan je conditie te werken, bereik je dat je hartslag lager is wanneer je rust. Lekker sporten en aan je conditie werken zorgt er dus voor dat je veel minder snel gaat transpireren.Tip 4: Deodorant

De meeste deo’s hebben totaal geen effect op je transpiratie. Het enige dat zij doen is het maskeren van de geur. Bovendien is de doorsnee deodorant ook niet zo erg lang werkzaam. Er zijn wel deo’s die tot 14 uur lang werken, zodat je fris de dag doorkomt.

Heb je last van veel of overmatig transpireren, kies dan voor een anti transparant, ook wel antiperspirant genoemd. Deze middelen bevatten zinkpasta of aluminiumchloride. Daardoor zweet je aanzienlijk minder.

De ingrediënten in de perspirants zorgen er namelijk voor dat jouw zweetkliertjes vernauwen en de productie van zweet aanzienlijk wordt afgeremd.Tip 5: Draag een anti zweet ondershirt onder je bovenkleding

Met een anti zweet t-shirt onder je overhemd of blouse, hoef je je nooit meer zorgen te maken over klotsende oksels. Tenminste, als je een ondershirt van Fibershirts draagt. Die geven je 100% garantie tegen natte zweetplekken onder je oksels.

Natuurlijk en ademend materiaal

De shirts zijn vervaardigd van 95% natuurlijke micro fibers en 5% spandex. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat het maar liefst 75% meer vocht absorbeert dan gewoon katoen en bovendien 3 keer zo zacht aanvoelt.

De shirts zitten heerlijk comfortabel en ademen goed. Je krijgt het er dus niet snel te warm in. Bovendien zijn de modellen van de speciale fibershirts slim-fit in elke maat. Daardoor sluiten ze perfect op je lichaam aan. Dat maakt de shirts onzichtbaar onder je kleding en zorgt dat de werking tegen zweetplekken optimaal is.

Nooit meer transpiratievlekken in kleding

Nog een prettige bijkomstigheid: je bent voorgoed verlost van die gele transpiratievlekken in je kleding. De speciaal ontwikkelde okselpads in de shirts laten namelijk geen druppel zweet door. Goed voor je kleding, maar ook voor je zelfvertrouwen. Je hoeft je met deze shirts nooit meer ongemakkelijk in gezelschap te voelen.

Hoe werken de speciale okselpads?

Fibershirts heeft speciale okselpads ontwikkeld, die ervoor zorgen dat je gegarandeerd geen natte zweetplekken meer onder je oksels hebt. Daar geven ze je ook 100% garantie op.
shirt tegen zweetplekken werking


3 lagen

De okselpads van Fibershirts bestaan uit drie verschillende lagen, die er samen voor zorgen dat jij onbezorgd de dag en indien noodzakelijk, ook nog de nacht doorkomt.
 
  1. Een zachte laag die je comfortabel op je huid draagt;
  2. Een absorberende laag om het zweet op te vangen;
  3. Een waterdichte laag waardoor geen zweet komt.

Met een anti-zweet t-shirt van Fibershirts is je garderobe pas compleet

Eigenlijk mag een goed anti zweet onderhemd in geen enkele garderobe ontbreken. Het liefst zelfs twee, zodat je nooit zonder een schoon anti-zweet shirt hoeft te zitten.

Goed voor je zelfvertrouwen en natuurlijk voor je sociale contacten.

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS