11 tips tegen zweetvoeten

11 tips tegen zweetvoeten

Bijna 15% van de bevolking heeft wel eens last van zweetvoeten. Bij warm weer, geen goede sokken of slecht ventilerende schoenen kan je voet gaan zweten. Helaas gaan zweetvoeten vaak gepaard met een sterke onaangename geur. Dit is natuurlijk niet fijn. Lees daarom verder voor 11 tips tegen zweetvoeten om voor altijd van je zweetvoeten af te komen.

Oorzaak zweetvoeten:
Er zijn veel oorzaken waardoor jij last kunt krijgen van overmatig zwetende voeten. Vaak kun je helemaal niks doen aan het feit dat je last hebt van zweetvoeten. Zo kunnen zweetvoeten ontstaan door een stofwisselingstoornis, medicijngebruik, diabetes, stress, schade aan de zenuwen of andere aandoeningen. De stinkende geur die zweetvoeten met zich meebrengen worden veroorzaakt door bacteriën die op de voet leven. Deze bacteriën leven het beste in warme en vochtige ruimtes. De ideale plek hiervoor is dus een zwetende voet in een warme schoen. Maar hoe kom je hier nu van af? Wij geven je 11 tips tegen zweetvoeten. 

Tips om van je zweetvoeten af te komen

1. Voeten wassen met een antibacteriële zeep

Was minimaal 1 keer per dag je voeten met een antibacteriële zeep en verwijder alle bacteriën die nare geurtjes veroorzaken en zijn ontstaan door het zweten in je schoenen. Vergeet niet na het wassen van je voeten je voeten goed te drogen.

 

2. Anti-zweet sokken

Koop sokken die zijn ontworpen om zweetvoeten tegen te gaan. Goed ontworpen anti-zweetsokken zorgen ervoor dat het zweet verdampt en wordt afgevoerd. Door deze anti-zweetsokken heb jij ook geen last meer van onaangename geurtjes in je schoen. Bekijk de anti-zweet sokken, zoals die van Fibershirts voor de beste zilversokken ooit.

 

3. Goed ventilerende schoenen

Schaf goed ventilerende schoenen aan. Goed ventilerende schoenen zorgen ervoor dat de warmte in je schoen minder oploopt waardoor je voeten minder gaan zweten. Ook voor bacteriën en schimmels zijn ventilerende schoenen een minder fijn leefgebied, want ze leven liever in een afgesloten en vochtige ruimte.

 

4. Doe wanneer je thuis bent je schoenen uit.

Het kan fijn zijn om in je schoenen door het huis te lopen, helemaal als je later op de dag weer weggaat. Toch is het aan te raden zodra je thuis binnenkomt om je schoenen uit te trekken, zodat je voeten kunnen ademen. Op deze manier blijf je niet onnodig langer in je schoenen lopen en krijgen bacteriën minder de kans om toe te slaan.

 

5. Verwen je voeten in een voetenbadje

Het is aan te raden om minimaal 1 week lang, 1 keer per dag een voetbad te nemen. Gebruik hiervoor lauwwarme water met enkele zakjes zwarte thee. Dit doet wonderen voor zweetvoeten. De thee geeft een fijne geur aan je voeten en ze werken bacteriedodend. Ook zorgt zwarte thee ervoor dat je poriën meer sluiten waardoor je minder gaat zweten.


6. Talkpoeder

Talkpoeder in je schoenen klinkt waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk maar het is wel heel effectief. Talkpoeder heeft een absorberende werking. Doe in de avond voor het slapen gaan talkpoeder in je schoenen en klop je schoenen in de ochtend weer uit. Ook als je je schoen aantrekt doe dan een klein beetje talkpoeder op je voet, je zult merken dat er minder wrijving plaats vindt en je hierdoor ook minder gaat zweten.

 

7. Gebruik géén zware deodorant op je voeten

Door het gebruik van een zware deodorant worden je zweetklieren geblokkeerd. Het nadeel van deze producten is dat ze aluminium bevatten. Door deze deo op je voeten te gebruiken komt de aluminium snel in je bloedbaan terecht en dit is niet goed voor je gezondheid.

 

8. Goede hygiëne 

Een goede hygiëne is erg belangrijk om zweetvoeten en de onaangename geur tegen te gaan. Was je voeten met bacteriële zeep en droog ze vervolgens goed. Trek ook elke dag schone sokken aan.

 

9. Verwijder overtollig eelt

Eelt kan niet alleen pijnlijk zijn op je voeten maar het kan er ook voor zorgen dat je voeten extra gaan zweten. Eelt neemt namelijk veel vocht op en vocht zorgt weer voor nare geurtjes. Hoe minder eelt op je voeten hoe minder de kans op zweetvoeten.

 

10. Inlegzooltjes

Gebruik inlegzooltjes die vocht kunnen absorberen. Dit zorgt voor minder vocht in de schoen zelf. Door de juiste inlegzolen te gebruiken kun je voorkomen dat je voeten een onaangename geur gaan verspreiden.

 

11. Voetsprays

Er zijn meerdere voetsprays te koop met een geurtje en een bacteriedodende werking. Op deze manier kun je stinkvoeten tegengaan. Vaak hebben deze sprays een langdurige werking van wel 48 uur waarin jij zweetvoeten vrij bent.

0 opmerkingen

Plaats een opmerking

Alle opmerkingen worden binnen 24 uur beoordeeld

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS